Képzési programjaink

Emelt szintű informatika tagozat

Iskolánkban 1996 óta folyik emelt szinten az informatika oktatása. Első osztálytól heti 1, felső tagozatos osztályokban pedig heti 4 tanórában ismerkedhetnek a tanulók a különböző programokkal. 8. osztály végére a tanulók eljutnak arra a szintre, amikor tudásuk alapján letehetnék az OKJ-s alapfokú számítástechnikai vizsgát, amely a törvény által előírt 16 éves kortól végezhető csak el.

Nyolcadikosaink a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola által megrendezett számítástechnikai versenyen is elindulhatnak, ahol a jó eredmény beleszámít a felvételibe. Iskolánk ezen a versenyen évek óta megszerzi az 1. helyezést, a diákok egyéniben szintén az élbolyban végeznek.

Diákjaink alsó tagozaton játékos formában ismerkedhetnek a számítógéppel, fejleszthetik kreativitásukat is, összemérhetik a számítógépen történő rajzolókészségüket városi évfolyamtársaikkal a Szilágyi-napokon megrendezett Kreatív Képalkotás Paintben című rendezvényünkön, mind a négy évfolyamon. Felső tagozattól, versenyeinken már a rajzolási készséghez párosul a számítástechnikai tudásuk is egy Paint-Word-verseny keretében (5-6.osztály). 7-8. osztályosaink is összemérhetik tudásukat a városi és városkörnyéki iskolák tanulóival, hiszen minden év márciusában megrendezzük a Word és Excel programok kombinációjából felépülő versenyt.

Mindezt a két, rendkívül jól felszerelt tanterem teszi lehetővé, ahol 16-16 gép várja a tanulókat, hogy fejlesszék tudásukat.

Kézilabda tagozat

Iskolánkban már első osztálytól kezdődően ismerkedhetnek diákjaink ezzel a sporttal. Az egyre divatosabbá váló szivacskézilabda alapjait a délutáni edzések és a tanóra során sajátíthatják el a gyerekek, ahol - szemben a valódi kézilabdával - nincs sérülésveszély. Kézilabda tagozatunkon a mindennapos testnevelés keretében készítjük fel tanulóinkat arra a lehetőségre, hogy a Dunaferr utánpótlás csapatában kézilabdázhassanak.

2005-ben elindult egy általunk szervezett országos szintű verseny, az Üstökös kupa. Erre a nagysikerű versenyre az ország számos városából érkeznek csapatok, Szegedtől Debrecenig, Lajosmizsétől Szekszárdig, valamint olyan neves csapatok utánpótlása, mint a Budapest Spartacus, vagy a Cornexi.

Kézilabda-csapatunknak lehetősége van szlovéniai edzőtábor keretében erősíteni a nyári hetekben. A tanév során számos alkalommal bizonyíthatnak a helyi, illetve más városok által szervezett kézilabda-versenyeken. Mindezt szakképzett edzők teszik lehetővé, szponzorok és a szülők segítségével.

Neurofeedback

2007. januárjától a megyében egyedül iskolánk tart fejlesztő foglalkozásokat neurofeedback technikát alkalmazva. A műszer számítógépes programhoz kapcsolva terapeuták irányításával működik, folyamatos visszacsatolással segíti, hogy a gyerekek kellő összpontosítással agyhullámaikat megfelelő szinte tudják tartani. Ez a technika alkalmas a tanulási problémák, figyelemzavar javítására, a jó képességű tanulók teljesítményfokozására. A tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő gyerekekkel saját fejlesztő pedagógusunk is foglalkozik a speciálisan felszerelt teremben.